Skördetider i köksträdgården

IMG_0462

Det är en sådan fröjd att gå ut i trädgårdslandet och skörda. Att ha egen sparris är nog det lyxigaste man kan ha – rena guldet. Vansinnigt gott dessutom. Den är också väldigt lätt sköt det vill säga att den sköter sig helt själv. Lite gödsel är det enda som krävs.

IMG_0461

Rabarber är en annan av mina favoriter i kökslandet. Odlar dessutom väldigt mycket av det, allt för att kunna bunkra till vintern. Tror redan att vi har hunnit baka 6 pajer, gjort ett par omgångar kräm och fryst in flera liter. Är dessvärre lite hopplös på att dela med mig av pajrecept eftersom jag alltid bara blandar ihop lite av varje. Godaste glutenfria smuldegspajen får jag med smält smör, havregryn, hasselnötsmjöl, kokossocker och vanilj. Har man problem med pollen bör man undvika hasselnötterna, då kan man prova att ta mandelmjöl eller helt enkelt bara göra den på havremjöl. Sen smakar jag bara om degen är god  och ser till att den är smuldegsklumpig. In i  ugnen på 175 grader och gräddar tills den ser god ut och rabarbern (bären) bubblar så där härligt.

En reaktion på ”Skördetider i köksträdgården

  1. Lena A 3 juni, 2015 / 09:05

    Tack för en fin sida! Trenden att äta socker och även glutenfritt växer och folk som slutar äta gluten och ibland även mejeriprodukter mår i regel mycket bättre. För ca 2 år sedan sökte jag på nätet för min fibromyalgi, ledvärk och min mage som krånglat så länge jag minns och hittade en blogg som relaterade till mina besvär, och där fanns även böcker av Michael Håkansson som heter ”gluten och mjölk-källan till moderna sjukdomar” och handlade om gluten. Jag köpte dessa (kan verkligen rekommendera dem) och efter att läst dem slutade jag med först gluten och sen mejeriprodukter och idag mår jag toppen. Här är en länk till författarens blogg som är ganska välbesökt: http://gluten-celiaki.blogspot.se/

Lämna en kommentar